ADMINISTRATIE:
U bekijkt momenteel de algemene administratie sectie van LimeSurvey. U hebt geen vragenlijst geselecteerd om te bekijken/bewerken

Van hieruit kun je de algemene instellingen van LimeSurvey beheren en nieuwe vragenlijsten aanmaken, bestaande vragenlijsten bekijken of bewerken en je beveiligingsinstellingen aanpassen.

Thuis Klik op dit icoon om de huidige vragenlijst af te sluiten en enkel de administratiebalk te tonen
Beveiliging: Klik op dit icoon om de logins en instellingen van de beveiliging aan te passen
Slechte beveiliging: Als u beveiligingsinstellingen nog moeten aangemaakt worden, ziet u dit icoon
Controleer Database: Klik hier om de database te controleren en te kijken of alle nodige velden bestaan
Bewerken/Toevoegen van Labelsets: Klik hier om label sets die gebruikt worden in 'flexibele' label vragen te bewerken, aan te maken of te wissen
Toevoegen vragenlijst: Klik hier om een vragenlijst toe te voegen of vanuit een bestand te importeren

Vragenlijst
Groep
Vraag
Antwoord

Een nieuwe vragenlijst toevoegen
Klik op om een nieuwe vragenlijst aan te maken of te importeren.

Het 'Toevoegen nieuwe vragenlijst' scherm laat toe de basisgegevens van de vragenlijst in te geven, een aantal weergaveopties te kiezen, en algemene instellingen te maken. Van hieruit kan ook een eerder geëxporteerde vragenlijst te importeren.

De details van de vragenlijst omvatten Korte titel: de korte naam van de vragenlijst, een Omschrijving: een gedetailleerde beschrijving van de vragenlijst die zo lang kan zijn als u wenst, een Welkomsboodschap: die getoond wordt bij het begin van de vragenlijst, de Naam van de Verantwoordelijke en E-mail Verantwoordelijke velden die de deelnemers naar de juiste persoon doorverwijzen bij vragen over de vragenlijst en ook gebruikt wordt als het reply-to adres bij het verzenden van uitnodigingen, een Fax Naar: veld, die toelaat een faxnummer op te geven voor 'printversies', een URL: die wordt getoond op het einde van de vragenlijst zodat je deelnemers kunt doorverwijzen naar een website naar keuze na het beëindigen van de vragenlijst, en een URL Omschrijving: de tekst die aan de URL verbonden wordt.

De weergaveopties zijn Formaat: laat u kiezen of de vragenlijst als één pagina, per groep of per vraag zullen getoond worden, Sjabloon: geeft een lijst van voorgedefinieerde sjablonen die de look en feel van de vragenlijst bepalen, en Taal: laat u kiezen uit een voorgedefineerde taal voor de ingebouwde antwoorden en boodschappen zoals "Ja/Nee", "Mannelijk/Vrouwelijk" en zo verder.

Tenslotte zijn er nog enkele andere algemene instellingen. Standaard staat de vragenlijst op Anoniem, u kan de vragenlijst ook echter Niet Anoniem maken, wat betekent dat de vragenlijst aan een paswoord tabel gekoppeld wordt, en je de individuele antwoorden per deelnemer kunt opvolgen. Datum: voegt een datum/tijd veld toe aan elk antwoord zodat u kunt zien wanneer elke deelnemer een vragenlijst beëindigd heeft. De Vervaldatum: is de datum waarop de vragenlijst niet meer beschikbaar is. Als u dit veld leeg laat, vervalt de vragenlijst nooit.

De optie Gebruik Cookies? laat toe om basisbeveiliging in te bouwen als er geen paswoorden gebruikt worden. Door dit op 'J' te zetten, wordt bij een deelnemer die de vragenlijst volledig doorloopt een cookie geplaatst om dit aan te geven. De volgende keer dat hij/zij probeert de vragenlijst op dezelfde computer in te vullen, zal dit niet meer mogelijk zijn. Het moet wel gezegd worden dat dit maar een minimieme bescherming biedt. Als twee personen deze vragenlijst op zelfde computer willen invullen, zal deze methode dit niet toelaten. Als eenzelfde persoon de vragenlijst vanop twee verschillende computers invult, zal hij/zij dit zonder probleem kunnen doen. Het is nuttig om een zekere vorm van zekerheid in te bouwen om meerdere deelnames te vermijden, maar biedt zeker geen honderd procent zekerheid.

Importeren vragenlijst
Onderaan het scherm kunt u een vragenlijst importeren. Klik op Browse/Bladeren en kies een LimeSurvey *.sql bestand die de vragenlijst bevat en klik vervolgens op Importeer.