U bekijkt momenteel de Gebruikersbeheer sectie van LimeSurvey.

Van hieruit kunt u de beveilingsinstellingen en gebruikersrechten van dit script bepalen.

LimeSurveys beveiligingsinstellingen maken gebruik van het Apache beveiligingssysteem. Als uw server geen Apache webserver is, kunt u deze instellingen niet gebruiken en moet u zelf de instellingen vanuit uw webserver maken.

Opstarten beveiliging
De eerste keer dat u de beveiliging van LimeSurvey opent, worden de beveiligingsinstellingen opgestart. Bij het opstarten zoekt het script het bestand "htpasswd" en maakt vervolgens een 'user' bestand aan. Het maakt ook een 'htaccess' bestand aan in de admin map die enkel de gebruikers uit de htpasswd file toelaat. De standaard login en paswoord worden bepaald door wat ingesteld staat in config.php. Eens u de instellingen opgestart heeft, zal de browser een login en paswoord vragen om in de admin sectie van LimeSurvey te komen.

Toevoegen gebruikers
Eens u de beveiliging opgestart heeft en ingelogd bent, kunt u de bestaande gebruikers bekijken, nieuwe gebruikers toevoegen, gebruikers wissen en gebruikers bewerken. Dit is redelijk eenvoudig. In de lijst van de gebruikers die verschijnt, klikt u op de "bewerk" knop om de gebruiker aan te passen of de "wis" knop om hem/haar te wissen. Als er maar één gebruiker is, kunt u deze niet wissen.

Beveiliging uitzetten
Om de beveiliging uit te zetten, klikt u op de "Beveiliging uitzetten" knop. Dit wist alle bestanden die met gebruikers te maken hebben.

Beperkingen van de beveiligingsmodule
Tot er een meer flexibel systeem is uitgewerkt, moet u er rekening meer houden dat de beveiliging momenteel 'alles-of-niets' is. Gebruikers hebben ofwel toegang tot ALLE functies, ofwel tot geen enkele. Uiteindelijk zal een systeem uitgewerkt worden die toelaat verschillende toegangsniveaus in te stellen. Weet ook dat momenteel alle gebruikers ook de paswoorden van andere gebruikers kunnen bekijken.

Problemen
Als u problemen ondervindt bij het instellen van de beveiliging:

1. Zorg ervoor dat u lees/schrijfrechten heeft in de admin map. LimeSurvey moet een .htpasswd en .htaccess bestand kunnen aanmaken in deze map.
2. Zorg er ook voor dat u toegang heeft tot het htpasswd bestand. Vooral op Windows servers zal het nodig zijn een kopie hiervan te maken in de admin map. Op Linux servers zal het script zelf proberen het bestand te vinden via de "find" functie van het systeem.